Sunday, November 22, 2015

Винарски изби в България с възможност за дегустация




Винените турове в България тепърва набират популярност. Все още по-голям интерес към дионисиеви пътешествия имат чужденците, отколкото българските туристи. Надяваме се тази тенденция да се промени скоро и повече българи да оценят виненото богатство на нашата страна.

Даваме ви идея да посветите следващото си пътуване на една или няколко от прекрасните ни български винарни, голяма част от които по нищо не отстъпват на никое шато във Франция, Италия или Калифорния.

Подредили сме избите по райони, така че независимо накъде се отправите на пътешествие в България, лесно да откриете възможности за качествен винен туризъм. Ще видите винарски изби с хотелска част, винарски изби с дегустация, а някои имат и собствени винени музеи!

А за още идеи за пътуване из страната, вижте нашия списък с 50 забележителности в България, които да видите през 2015 г.

ВИНАРСКИ ИЗБИ В СЕВЕРОЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ

Шато Бургозоне

Шато Бургозоне е една от малкото изби в България, разположени непосредствено сред собствените си лозя. Кацнала на самия бряг на Дунав над приказния остров Есперанто, тя носи името и духа на римската крепост, намирала се на границата на лозарския комплекс и защитавала Римската империя от север. Разположена в околностите на град Оряхово върху льосова почва с географски координати, подобни на Тоскана, Кот дьо Рон и Бордо, тя има идеални условия за винарство като именитите европейски лозарски райони.

Адрес: ул. Оряховско шосе № 1, с. Лесковец (Оряхово)


www.peika.bg

No comments:

Post a Comment