Tuesday, February 14, 2017

Безплатни сватби в Хасково и Димитровград утре





Сключването на граждански брак в общините Хасково и Димитровград на утрешния 14 февруари ще е освободено от такса, съобщиха от двете общински администрации. В Хасково венчавките в деня на влюбените са безплатни за първа година, докато в Димитровград това ще е трета поредна година с безплатна церемония. В областния център за бракосъчетаване са се записали осем двойки, а в съседния общински център - три двойки. Общината в Димитровград обещава приятни изненади за младите, решили да свържат взаимно живота си на този ден.

www.novini.bg


Thursday, February 9, 2017



Асеновград първи ще посрещне пътуващата фотодокументална изложба под надслов „Посветен на отечеството. 180 години от рождението на Васил Левски“, съобщиха от общинската управа. Изложбата ще бъде открита днес в 17.30 часа в Историческия музей и ще е експонирана там до 16 февруари.
Инициативата е съвместна – на Историческия музей в Асеновград, общината и Националната библиотека „Св.св. Кирил и Методий“ в София. Изложбата е организирана от Национална библиотека и е част от поредицата мероприятия, посветени на едно от най-знаменателните събития в нашата история през тази година – 180-годишния юбилей от рождението на Васил Левски.
В изложбата са включени подбрани фотографии и оригинални документи, свързани с безсмъртното дело на Апостола на свободата и сподвижниците му. В първите 3 дни на експозицията – от 6 до 8 февруари, ще бъдат изложени и оригиналите на 3 уникални документа: Протоколът от Общото събрание на Българския революционен централен комитет (БРЦК), проведено в Букурещ от 29 април до 4 май 1872 г., единственият запазен печат на БРЦК и фотография на Левски с участници във Втората българска легия.

trud.bg

Tuesday, February 7, 2017

Кои са най-слушаните песни в България през 2016-а година




Дружеството за колективно управление на сродни права в музиката ПРОФОН и испанската мониторинг компания BMAT представят годишната класация „Топ 100 на най-излъчваните песни“ в радио и телевизионния ефир на България за 2016-а година.
Класацията обхваща периода от 1-ви януари до 31-ви декември 2016 и е базирана на 24-часово отчитане на излъчванията в ефира на 40 телевизионни канала и радиостанции с национално покритие.
Най-излъчваната песен за изминалата година е хитът на турския DJ и продуцент Mahmut Orhan – „Feel“ – с участието на певицата Sena Sener.

Второ място заема френската изпълнителка Imany с ремикс версията на хита ѝ „Don’t be so shy (Filatov & Karas Remix)“.