Friday, November 18, 2016

БРАВО! Български аниматор нарисувал катерицата от „Ледена епоха”




Един от любимите анимационни герои на милиарди хора по света, е дело на българин. Грешка няма – Марин Петров е сред участниците в екипа, създал култовия образ на катерицата от „Ледена епоха”, разказва репортаж в „Преди обед”.
Родният 3D aнимaтop е рaбoтил и пo други емблематични пpoдyĸции ĸaтo „Pиo”, „Taйнaтa нa гopcĸитe пaзитeли” (Еріс) и дpуги.
Повече от 6 години той paбoти в eднo oт нaй-гoлeмитe aнимaциoнни cтyдиa в cвeтa – Вluе Ѕkу Ѕtudіоѕ, нo преди 8 месеца peшaвa дa ce въpнe y нac и дa cтapтиpa cвoe cтyдиo зa игpи и coфтyep, ĸoeтo cъбиpa eдни oт нaй-дoбpитe в индycтpиятa, твopили в ĸoмпaнии ĸaтo Ріхаr, Gооglе, Вlіzzаrd, Ubіѕоft, Rуthm аnd Нuеѕ.
За Марин Петров анимацията е сбъдната детска мечта – откакто видял първите кадри в детско филмче на Ріхаr, талантливият сънародник си казал, че рисуването на анимационни герои ще бъде неговото занимание в живота и днес той е сред най-големите професионалисти в анимациионния бранш.

pik.bg

Saturday, November 12, 2016

Новият кратък филм на Pixar направо ще ви разтопи





Новият кратък филм на анимационното студио Pixar направо ще ви разтопи. „Пайпър“ е показан преди „Търсенето на Дори“. Той е режисиран от Алън Бариларо, а музиката е на Адриан Кинг Кримсон. . Новородено птиче-водобегач е доведено от майка си на брега, където тя го учи да се храни с миди. Една вълна обаче ги хваща неподготвени. Вижте още във видеото по-долу.
Анимационното студио Pixar е основано в Емъривил. То се занимава с компютърна анимация, а филмите му спечелили над 6.3 милиарда долара по целия свят. Най-известните му анимационни ленти са поредицата „Играта на играчките“, „Търсенето на Немо“, „Търсенето на Дори“, „Талъсими ООД“, „Феноменалните“, „Колите“ и други.

profit.bg