Thursday, September 22, 2016

Българин е номиниран за най-добрия таксиметров шофьор в Чикаго




Българин е номиниран за най-добрия таксиметров шофьор в Чикаго. Това научи novini.bg. Информация за българина получаваме и от официалния сайт на космополитния американски град. Ангел Оджаков се казва нашият сънародник, който заедно с още 11 таксиметрови шофьора, се бори за приза най – добрият таксиметров шофьор в Чикаго. За Ангел казват, че е изключително трудолюбив и мил човек, който помага винаги на своите пътници при нужда.

www.novini.bg



Wednesday, September 21, 2016

Младежи създадоха филмов подлез в столицата




Група млади ентусиасти преобразиха един от подлезите в центъра на София, като посветиха творчеството си на световното кино. Уникалните графити се намират в близост до Полиграфическия комбинат на булевард „Цариградско шосе“. Впечатляващата работа е дело на художници и доброволци от инициативата „ПОдЛЕЗНО”. Сред актьорите, чиито ликове вече красят подлеза, са Чарли Чаплин, Мерилин Монро, Катя Паскалева, Тодор Колев, Георги Парцалев, като техните образи са придружени с култови реплики от филмите с тяхно участие. Преди около година младите артисти създадоха и "Музикален подлез" на булевард "Цариградско шосе" и улица "Александър Жендов", припомнят от Нова телевизия.



Tuesday, September 20, 2016

„Танцуваща София“ предизвиква всички желаещи да се включат във финалното предизвикателство





С края на лятото идва и краят на „Танцуваща София“. Организаторите на проекта предизвикват всички фенове на танците да запазят свободна последната събота на месец септември (24.09.2016 г.), когато в новото пространство на бар ПЕТЪК, с начален час 17:30 ч., ще се проведе най-гръмкото, наситено с лятно настроение и адреналин събитие от програмата на проекта – танцовият импровизационен турнир.

Tурнирът предлага равен шанс за професионални и непрофесионални танцьори, предизвиквайки ги да танцуват в любимия си стил върху музика от най-различни жанрове. Програмата представя истинска палитра от стилове - от брейк до класически балет, от салса до аеробика, от ориенталски танци до рага и др.

Форматът е разчупен, а публиката ще избере най-артистичните танцьори, за които са предвидени награди от RED BULL, CONTRABANDA, WALMARK и DERIDA DANCE CENTER. Желаещите да се включат може да направят това до 20-ти септември като попълнят формуляр за участие.

Танцовата енергия ще се прелее в afterparty, с DJ Rawland, благодарение на 4lmntz и бар ПЕТЪК. За повече информация:

https://www.facebook.com/events/1147575735280713/

И това не е всичко! В неделния предиобед ще се състои дискусия на тема “Здрав дух в здраво тяло”. Часът е 11:00 ч., а мястото – Betahaus. Темите за обсъждане са здравословен начин на живот, движение, спорт. Ще бъде разгледан и танцът като изкуство и терапия.

Отвореният танцов турнир и дискусията са част от програмата на проект „Танцуваща София”, организиран от Фондация „Арт Линк“ (Derida Dance Center), с финансовата подкрепа на Столична община, Програма „Европа“ 2016.

София танцува! Танцувайте с нас! ‪#‎DancingSofia ‪

www.obekti.bg

Sunday, September 18, 2016

Откриха 183-ия Октоберфест




Октоберфестът започна в Мюнхен при засилени мерки за сигурност. Раниците на фестивала на бирата са забранени и около мястото на провеждане е издигната ограда, за да е сигурно, че всички посетители се проверяват, предаде ДПА.


follow the link

Прожектират филм за старозагорски художници в чест на годишнина





На 15 септември, четвъртък, в 17 ч., залата на първи етаж на Регионална библиотека Стара Загора организират прожекция на филм за старозагорски художниц. Събитието е посветено на 70-годишнината от учредяването на Дружество на старозагорските художници, Община Стара Загора и Представителство на Съюза на Българските художници.

NBP.bg

Tuesday, September 13, 2016

Двойка празнува 57-годишната си любов в стил „Тетрадката“


Какво по-хубаво от това любовта ти да остане силна и истинска във времето?! Такава е любовта на Клема и Стърлинг Елмор. Двамата пресъздават сцени от филма „Тетрадката“, за да отпразнуват любовта си със специална фотосесия. Тя е подарък от тяхната внучка Стейси, която с обектива си успява да пресъздаде цялостната атмосфера от филма, проектирана върху възрастната двойка.


Saturday, September 3, 2016

Стара Загора бe избрана за Европейски град на спорта през 2017 г.



Вчера Асоциацията на европейските градове и столици на спорта (ACES Europe) изпрати писмо с потвърждение, че Стара Загора е избрана за Европейски град на спорта 2017. Писмото беше изпратено от председателя на ACES Europe Джан Франческо Лупатели, който поздравява старозагорския кмет Живко Тодоров и официално го кани да участва в церемонията, на която ще бъдат обявени победителите в категориите столица и град на спорта. Тя ще се проведе на 16 ноември 2016 г. в Брюксел, съобщава БГНЕС. Безплатно ще бъде паркирането за празниците в центъра на Стара Загора.

„Вашият град е наистина добър пример за създадени възможности за масов спорт, като инструмент за здраве, интеграция, образование и взаимно зачитане, които са главните цели на ACES Europe. Вие сте развили образцова спортна политика, с добра база, програми и събития. Отсега нататък вашият град е добре дошъл в семейството на градовете от ACES Europe“, пише президентът на Асоциацията в писмото си.

Признанието идва като логичен резултат от последователните усилия на администрацията на кмета Тодоров за подобряване на спортната инфраструктура на Стара Загора. Почти цялата налична база беше обновена в последните години, построени са и нови спортни съоръжения като общинска спортна зала „Иван Вазов“. Стадион „Берое“ бе изцяло подновен. Реновирани са лекоатлетическите писти, теренът и помощните игрища. Стадион „Локомотив" също е ремонтиран. Модернизирана и обновена е базата на ФК „Верея".

На всички спортни клубове в града са предоставени възможно най-добрите условия, което привлича все повече млади спортисти и състезатели. Изградени са много площадки за футбол, баскетбол, тенис на корт, бадминтон и стрийт фитнес.


Градът е бил домакин на събития като финали за Световна купа по канадска борба, 2012 г., Европейско отборно първенство по лека атлетика, 2015 г., Европейско първенство по футбол за юноши, 2015 г., 2015 г., Международен турнир по лека атлетика „Самарско знаме”, 2013 г., 2014 г. и 2015г. и др. Градът се гордее със своите спортни традиции и известни спортисти и треньори. „Ще продължаваме да развиваме Стара Загора като спортен град. Усилията ни ще бъдат насочени към децата, защото те трябва да бъдат неизменна част от тези успехи на града“, заяви по повод признанието Живко Тодоров. Обявиха бедствено положение в община Гълъбово заради пожари

Може би неслучайно едно от големите постижения на България в Рио е свързано със Стара Загора. Състезателката на Спортен клуб по лека атлетика "Берое" Мирела Демирева донесе олимпийска слава на България, спечелвайки сребърен медал в скока на височина с постигнатите от първи опит 197 см.

www.manager.bg


Как 12-годишно дете се превърна в най-красивото момче в света


В много отношения Уилям Франклин-Милър е като всяко друго 12-годишно момче: той ходи на училище, играе ръгби и се размотава с приятелите си. Има обаче една сериозна разлика между него и всяко друго момче по света - Уил има 152 000 последователи в Instagram. Ученикът от Мелбърн за една нощ се превръща в сензация в социалните мрежи, след като момиче от Япония публикува негова снимка в Twitter.